AA preflop I No limit

Man hör ofta på chatten I pokerrummen spelare som säger sig hata att få AA. Dom påstår sig alltid förlora stora potter med AA. Och många svaga spelare spelar faktiskt AA så illa att dom knappt tjänar något på handen i längden.Sanningen är att AA är en mycket lönsam hand om man inte spelar den för illa.Mardröms scenariot för AA är följande: (NL$1/$2) Du sitter ur position och gör en måttlig höjning, 3*BB med, AA och får två synar. Flopen kommer K-7-2, med två spader. Potten är nu ca $20 och du måste beta relativt hårt för att skydda dig för ett färgdrag. Du betar $20 och blir höjd $40. Du kan inte gärna lägga dig här. Motståndaren kan ha i stort sett vad som helst: kungar, färgdrag eller en bluff. Du måste syna och kommer inget spader på turn så måste du förmodligen syna allin på turn. Motståndaren har floppat triss och du har förlorat hela stacken.

Motståndaren har här gjort ett bra spel även om han skulle ha vetat om att du hade AA preflop. Det kostar honom $6 att se floppen och han har en chans på 8 att floppa triss.

För att slippa att det här händer måste man beta mycket mer preflop på AA. För att göra det olönsamt att vara med på ett par måste man satsa minst 1/8 av sin egen eller motståndarens stack.

Sitter man ur position och motståndarna är extremt aggressiva så är det ofta bra att göra en minimiraise, bli höjd och sedan reraisa mycket stort. Är motståndarna något aggressiva är kanske en syn det bästa spelet för att bli höjd och sen kunna göra en stor reraise.

Är motståndarna så passiva att man inte kan förvänta sig en höjning om man bara går med i första position så måste man göra en stor raise i stället. Risken är att alla lägger sig men det är bättre än att göra en för liten höjning och bli utdragen.

Läs om Betsson PokerGå till Betsson Poker

Comments are closed.