Fusk inom Onlinepoker 3 – spionprogram

En mycket avancerad form av fusk inom nätpoker som det har talats en hel den om nyligen i pokerkretsar är användandet av spionprogram.

Om någon kan få in en trojan i motståndarens dator eller på något sätt ta över eller fjärrstyra den skulle man kunna se motståndarens kort. Detta skulle ju givetvis vara förödande för den som utsätts.

Jag har mycket svårt att tro att detta skulle kunna vara särskilt vanligt. Om man skulle kunna genomföra detta så skulle man kunna vinna otroligt mycket pengar mycket snabbt. Detta borde ju locka världens mest framstående data brottslingar och hackers till att med alla medel försöka uppnå detta. Och någon borde ju i så fall ha blivit upptäckt och omskriven.

Men någon sanning ligger det förmodligen ändå i det här. Letar man på webben gällande det här så hittar man ett antal suspekta sidor som säger sig sälja information och programvara som gör det möjligt att se motståndarnas kort. Det här är i de flesta fall ren humbug och enbart ett försök att blåsa godtrogna på pengar.

Men det finns fusk program där alla med samma programvara kan se varandras kort. Denna programvara använder spelare för att fuska med genom samarbete, collusion. Men det innebär ju också att den som gjort programvaran på detta sätt fått spelare att frivilligt ladda ned en trojan som ger honom möjlighet att se deras kort.

I pokerkretsar har en tid ryktats att en av världens mest framstående nätpoker spelare, Göteborgaren Mohammad Kowssarie (The Terrorist, Terror of Sweden, Fast Freddie), har vunnit sina miljoner med hjälp av fusk. Jag har själv ingen aning om detta är sant och anklagar ingen för att fuska men ryktena är envisa. Det sägs att Mohammad med hjälp av en Rysk data expert har lyckats att ta sig in i motståndarnas datorer via Microsoft Messenger och därmed kunnat se deras kort. Och detta skulle ha skett vid spel på högsta nivå mot några världens bästa pokerspelare. Faktum är att Mohammad spelar på ett sätt som verkar vara omöjligt om han inte kan se motståndarnas kort och att han har vunnit miljontals dollar på kort tid.

Jag har själv dock lite svårt att tro på fusk teorierna. Det kan ju faktiskt vara så att han är en extrem talang med en fantastisk förmåga att läsa motståndaren. Och att ryktena sprids av dåliga förlorare.

Vad bör du göra för att skydda dig?

Ladda absolut inte ner någon programvara som ger någon annan tillgång till dina kort. T.ex. WinHoldem.

Se till att du har en bra brandvägg och ett uppdaterat virusskydd.

Var försiktig med Microsoft Messenger, den kan vara en säkerhetsrisk.

Spela inte mot Mohammad Kowssarie. Du torskar även om han inte fuskar.

Tags: , ,

Comments are closed.