Omaha Poker

Omaha är den näst populäraste poker varianten efter Texas Holdem. Omaha är ett riktigt intressant spel med större potter och mer action än Texas Holdem. Spelar du poker enbart för nöjes skull så är Omaha faktisk roligare och ger dig dessutom en större chans att vinna stort. Och tar du dig tid att verkligen lära dig Omaha så kommer du förmodligen att tjäna mer pengar på Omaha än på Holdem på grund av det svaga motståndet. Det finns massor av bra Holdem spelare men väldigt få som är bra på Omaha.

Den vanligaste varianten av Omaha är Omaha High PL. På PokerStars, som är det ledande pokerrummet för Omaha spelas Omaha PL från mycket låga insatser ända upp till $25/$50. På dom högre nivåerna är spelarna givetvis mycket duktiga men på nivåerna $1/$2 är konkurrensen klen och det går att tjäna mycket pengar om du lär dig lite Omaha strategi.Omaha är likt Holdem men i stället för två hålkort har man fyra av vilka man måste använda exakt två. I övrigt spelas Omaha som Holdem med fem gemensamma kort.Fyra hålkort ger spelarna mycket större chans att få en bra hand. Det krävs oftast en mycket starkare hand för att vinna i Omaha än i Holdem.En bra starthand i Omaha är en där alla fyra hålkorten passar ihop. Det räcker inte med två bra och två dåliga kort. Den bästa starthanden är A-A-K-K i två färger men även en hand som Q-J-10-9 i två färger är mycket stark.För att satsa i en pott bör man ha chans till en mycket stark hand. Det är oftast fel att dra till en färg eller en stege om det inte är den högsta möjliga. Och om bordet är parat, så det finns chans till kåk så kan man räkna med att även nut färgen inte lär hålla.

Man bör vara väldigt sparsam med bluffar i Omaha. Man blir nästan alltid synad. Det är alltid någon som har en bra draghand eller en färdig hand.

Vill du pröva Omaha så är PokerStars den bästa siten. Använd bonuskod “First2008? så får du 100% bonus upp till $50.

Gå till PokerStars

Läs mer om PokerStars

Tags: , ,

Comments are closed.