Är rakeback bra?

Rake är den avgift pokerrummet tar av spelarna. Det plockas ut en avgift på i genomsnitt 3 % från varje pott.För en spelare som spelar riktigt mycket kan raken uppgå till tusentals eller tiotusentals kronor i månaden.

Alla pokerrum tar i stort sett lika hög rake men det går att på så kallad rakeback i många pokerrum.

Detta innebär att en del spelare får tillbaka en del av den rake dom har erlagt. Man får ofta rakebacken månadsvis direkt från pokerrummet eller från en rakeback förmedlare man har tecknat avtal med.

När jag först kom i kontakt med rakeback för några år sen tyckte jag att det lät som en fantastisk möjlighet att öka mina poker intäkter. Jag skrev avtal om rakeback i ett par pokerrum och slutade spela där jag tidigare hade varit mycket framgångsrik.

Men mitt resultat efter några månader var en stor besvikelse. Jag hade erlagt massor med rake, så jag fick mycket i rakeback, men min totala intjäning var ändå klart mindre än den varit innan jag hade rakeback.

Jag tänkte inte så mycket på varför det gick så dåligt utan slutade helt enkelt att spela med rakeback och de goda resultaten kom tillbaka.

Nu senare har jag hört från flera andra bra spelare att dom också har samma dåliga erfarenheter av rakeback så jag har försökt att fundera lite på varför det är såhär.

Jag tror att man riskerar att få helt fel fokus när man har rakeback. Man slutar att fokusera på att prestera sitt absolut bästa spel och siktar i stället på att göra så mycket rake som möjligt. Det är lätt att man börjar spela för många potter, man spelar för många bord samtidigt och man spelar längre pass än man borde. Det känns inte lika viktigt att vinna det viktigaste blir att ackumulera rake.

Man spelar dessutom förmodligen i fel pokerrum. De pokerrum som erbjuder högst rakeback gör ju det för att dom har svårt att locka till sig spelare annars och är förmodligen finansiellt svaga. De pokerrum som ger hög rakeback lockar till sig en typ av spelare som är där för rakebackens skull. Spelare som sitter vid åtta bord samtidigt med ett extremt tight spel. Att spela i ett pokerrum som domineras av den här typen av spelare är inte bara urtråkigt det är också olönsamt.

Jag tror i stället att man ska gå motsatt väg och leta efter ett pokerrum där ingen erbjuds rakeback. Ett sådant rum är Bodog Poker. Så vitt jag vet är det omöjligt att få rakeback där. Det gör att man slipper alla rakebackspelare på Bodog. På Bodog spelar de flesta för att det är kul och för att gambla. Det gör att du hittar nätets svagaste motstånd här och har en mycket större chans att tjäna bra pengar.

Bodog ger 10 % bonus på den första insättningen upp till vilket belopp som helst, bonusen betalas ut omedelbart utan krav på att man spelar några händer och finns tillgängligt för spel på kontot inom 30 min. Bonus kod är inte nödvändigt på Bodog. Gå till Bodog Poker

Vill du ändå prova att spela med rakeback rekommenderar jag Ladbrokes Poker. Här får alla spelare automatiskt rakeback på mellan 20 och 30% beroende på hur mycket man spelar. Ladbrokes har också en mycket bra välkomstbonus på 100% upp till $500. Bonusen är automatisk via vår länk och du behöver ingen bonus kod.

Gå till Ladbrokes Poker

Tags: , , ,

Comments are closed.