Bad Beat Jackpot

Om man inte vill spela med höga insatser men ändå ha chansen att vinna stort så är Bad Beat Jackpot bord ett bra alternativ. Vid dessa bord dras en liten extra avgift för varje raked pott. Avgiften (Party Poker drar 50 cent extra för varje raked pott), läggs till jackpotten som delas ut när någon förlorar en pott med minst fyrtal i åttor, båda hålkorten måste användas av både vinnare och förlorare. Förloraren i en Bad Beat hand får 35% av potten vinnaren får 17,5% och övriga vid bordet delar på 17,5%.

Jag spelade en hel del vid Bad Beat borden på Party Poker för några veckor sen. Jackpotten var uppe i ca $800000 innan någon vann den och blev $280000 rikare. Jag spelade mest för nöjes skull och orkade inte fokusera särskilt hårt på spelet men testade några olika nivåer. På NL 1-2 och högre var det ordentligt aggressivt vilket krävde ganska mycket fokus; dessutom minskar aggressivt spel chansen till Jackpotten. Den bästa nivån för mig var NL 0,5-1, spelet där var rejält passive loose, vilket är bra idealiskt för möjligheterna att vinna jackpotten. Dessutom gick det knappt att undvika att tjäna pengar. Vinsten per timma blev faktiskt förvånansvärt stor för en så låg nivå. Det är antagligen så att många av dom som spelar där enbart är där för jackpotten, dom är dåliga spelare och spelar mer loose än vanligt får att jaga bad beaten.

När jackpotten var på ca $400000 fick jag faktiskt en chans till den. Jag hade pocket tior och floppade triss. Motståndaren satt med Q-9 spader, floppade spader 10 och kung och satte sen straight flushen på turn. På river hade jag altså 1 out för fyrtal, vilket jag ju hade förlorat med och därmed vunnit 35% av jackpotten. Jag missade givetvis men 1 på 44 till nästan en miljon kronor är ett ganska intressant läge.

Sedan dess har jackpotten vunnits flera gånger och är därför nere i under $100000 vilket gör det meningslöst att spela jackpot borden. Men jag ska hålla ett öga på den och göra nya försök när den är över 200K igen.

Gå till Party Poker och få 100% välkomst bonus upp till $500. Bonus Kod 500PPP

Tags: ,

Comments are closed.